Fio Kids

Stichting

DutchEnglishFrenchGermanPolishSpanishTurkish

Bezoek aan Busura

Volg ons

ANBI status

Anbi logoStichting Fio Kids geniet de ANBI status van de belastingdienst, donaties zijn aftrekbaar.

Bezoek Busura 2017: Opbrengst Kerstactie Elzendaalcollege Gennep op bestemming

Fio Kids werkt al jaren actief samen met het Elzendaalcollege. Afgelopen meivakantie reisde ons bestuurslid Marjo Vullings van Elzendaalcollege Gennep samen met medebestuurslid en tevens oud-collega Paul Theunissen af naar onze school in het bushdorp Busura. Ze overhandigden spullen voor de klaslokalen, speelgoed voor kinderen, cadeautjes voor leerkrachten en voedsel. Stichting Fio Kids zorgt er onder andere voor dat kinderen in Busura naar school kunnen gaan door leslokalen in te richten, materialen te sponsoren of projecten op touw te zetten waarmee (beroepsgericht) onderwijs kan worden geboden. Daarnaast proberen we de school zelf financiƫle middelen te laten genereren. Dit blijkt in de praktijk een bijzonder lastige zaak. In Gambia is de bevolking erg arm. In Gambia wordt geen enkele financiƫle overheidssteun gegeven aan schooltjes voor kinderen tot 8 jaar, dus we zijn volledig afhankelijk van giften van derden. We zijn dan ook zeer dankbaar dat de opbrengst van de kerstactie van het Elzendaalcollege naar onze school is gegaan.

We werden, zoals gewoonlijk, weer met erg veel enthousiasme, hartverwarmend door de leerlingen en de leerkrachten ontvangen.

ABARAKA (= heel veel dank) aan alle leerlingen, personeel en ouders van het Elzendaalcollege, alle vrienden van Fio Kids en sponsoren. Wij hebben jullie steun hard nodig!

 

Nieuws en actie's

Sponsorloop 12 april Weijerpark Boxmeer

Leerlingen van klas 1HAc van het Elzendaalcollege Boxmeer, gaan in week 11 en 13 aan de slag met de voorbereidingen voor de sponsorloop die gehouden wordt op 12 april in het Weijerpark te Boxmeer.

Wintermarkt Elzendaalcollege Gennep

Op 20 december 2018 is er een zeer gezellige wintermarkt georganiseerd op het Elzendaal College te Gennep. Fiokids dankt alle leerlingen, docenten en begeleiders voor hun inzet zodat er een mooie bijdrage gedoneerd kon worden aan Fio Kids.

Klik voor het bericht  

Steun ons Online

Het weer

Weersverwachting
Busura
Meer weer in Busura