Fio Kids

Stichting

DutchEnglishFrenchGermanPolishSpanishTurkish

Bezoek aan Busura

Volg ons

ANBI status

Anbi logoStichting Fio Kids geniet de ANBI status van de belastingdienst, donaties zijn aftrekbaar.

Elektriciteit op school

In Nederland is het heel normaal dat er voldoende licht is in het schoollokaal, het digibord het doet, of dat je kunt werken aan een computer.

In Gambia ligt dat net even iets anders, daar is geen elektriciteitsnetwerk tot in de bush waar de school staat in Busura.

Gelukkig hebben ze wel zon in overvloed waar je stroom mee kunt opwekken.

Een zonnecollectoreninstallatie met bijbehorende accuvoorziening kost erg veel geld, maar biedt wel een zeer waardevolle meerwaarde aan de school zoals bijvoorbeeld elektriciteit voor verlichting of het oppompen van water.

Onlangs hebben we door de sponsoring van de Projectmatige Charitas uit Grubbenvorst een nieuwe installatie kunnen verwezenlijken.

Wij danken onze sponsor hiervoor ook zeer hartelijk.

 

Nieuws en actie's

Sponsorloop 12 april Weijerpark Boxmeer

Leerlingen van klas 1HAc van het Elzendaalcollege Boxmeer, gaan in week 11 en 13 aan de slag met de voorbereidingen voor de sponsorloop die gehouden wordt op 12 april in het Weijerpark te Boxmeer.

Wintermarkt Elzendaalcollege Gennep

Op 20 december 2018 is er een zeer gezellige wintermarkt georganiseerd op het Elzendaal College te Gennep. Fiokids dankt alle leerlingen, docenten en begeleiders voor hun inzet zodat er een mooie bijdrage gedoneerd kon worden aan Fio Kids.

Klik voor het bericht  

Steun ons Online

Het weer

Weersverwachting
Busura
Meer weer in Busura