Fio Kids

Stichting

DutchEnglishFrenchGermanPolishSpanishTurkish

Bezoek aan Busura

Volg ons

ANBI status

Anbi logoStichting Fio Kids geniet de ANBI status van de belastingdienst, donaties zijn aftrekbaar.

Vers water voor Fio Kids

Zoals iedereen weet is water van levensbelang.

In het bushdorp Busura waar onze Fio KIds Nursery school staat is enige tijd geleden de gemeenschappelijke watervoorziening op solar energy buiten werking gesteld door geldgebrek.

Dit houd in dat de gemeenschap en dus ook de Fio Kids Nursery School aangewezen is op de oude handpomp die centraal gelegen is in het grote gebied.

De kwaliteit van het water is daardoor sterk omlaag gegaan omdat het water dagelijks in emmers naar school gebracht moet worden en opgeslagen wordt onder te warme omstandigheden.

Met de geweldige ondersteuning van de stichting Projectmatige Charitas(PmC) Grubbenvorst is daar verandering in gekomen.

Met hun sponsoring hebben we binnen de muren van de school een eigen pompinstallatie kunnen laten  aanleggen. Door dit geweldig initiatief hebben de kinderen met hun docenten nu constant vers water ter beschikking. Op een paar punten binnen het schoolterrein zijn nu kranen aanwezig.

Schoolhoofd Alhagie en zijn docenten team is daarom ook zeer blij met deze aanwinst. 

De kinderen krijgen zo voldoende vers water. 

Dit zal hun leeractiviteiten ook zeker ten goede komen.

Nieuws en actie's

Opbrengst Sponsorloop Boxmeer

Leerlingen van klas 1HAc van het Elzendaalcollege Boxmeer, Hebben een geweldig resultaat geboekt met de sponsorloop in het Weijerpark te Boxmeer.

Klik voor het bericht  

Steun ons Online

Het weer

Weersverwachting
Busura
Meer weer in Busura