Fio Kids

Stichting

DutchEnglishFrenchGermanPolishSpanishTurkish

Bezoek aan Busura

Volg ons

ANBI status

Anbi logoStichting Fio Kids geniet de ANBI status van de belastingdienst, donaties zijn aftrekbaar.

Kerstmarkt Elzendaal Gennep

KERSTSFEER PROEVEN OP HET ELZENDAALCOLLEGE IN GENNEP

Sfeervolle kerstmarkt op donderdag 18 december

Gennep, maandag 8 december 2014 –  Sfeervol verlichte gangen, gezellige muziek, kraampjes met handgemaakte producten en diverse lekkernijen. Op donderdag 18 december organiseren de leerlingen van Elzendaalcollege Gennep een kerstmarkt op school. De opbrengst van de kerstmarkt gaat naar Stichting Fio Kids.

Fio Kids is een stichting die jongeren, ergens in onze wereld, een betere toekomst wil bieden. De stichting ondersteunt een project in Busura, een bushdorp in The Gambia, West Afrika. Door dit project te ondersteunen, wordt een bijdrage geleverd aan (beter) onderwijs, schoon water, voeding en de zorg voor moeder en kind.

“In de voorliggende jaren hebben we een aantal klaslokalen, een keuken met eetruimte en een kliniek gerealiseerd”, vertelt Paul Theunissen, docent Elzendaalcollege Gennep en bestuursvoorzitter Stichting Fio Kids. “De betrokkenheid van Nederlandse jongeren bij dit project is van groot belang. Op het Elzendaalcollege worden de leerlingen middels foto’s en voorlichting bij het scholenproject betrokken. Zo kunnen onze leerlingen zich een beeld vormen van hoe de kinderen in Busura zich voorbereiden op hun toekomst. Hierbij worden de verschillen al snel duidelijk en groeit de behoefte om deze jongeren een betere toekomst te bieden.” Dit doen zij door, samen met docenten, een kerstmarkt te organiseren. De kerstmarkt vindt van 18.00 tot 21.00 uur plaats op school. “Iedereen is welkom. Bezoekers zullen versteld staan van de warme sfeer. Onze kerstmarkt is het ideale uitje om alvast in de kerstsfeer te komen”, aldus Paul Theunissen. www.elzendaalcollege.nl

Nieuws en actie's

Opbrengst Sponsorloop Boxmeer

Leerlingen van klas 1HAc van het Elzendaalcollege Boxmeer, Hebben een geweldig resultaat geboekt met de sponsorloop in het Weijerpark te Boxmeer.

Klik voor het bericht  

Steun ons Online

Het weer

Weersverwachting
Busura
Meer weer in Busura