Fio Kids

Stichting

DutchEnglishFrenchGermanPolishSpanishTurkish

Bezoek aan Busura

Volg ons

ANBI status

Anbi logoStichting Fio Kids geniet de ANBI status van de belastingdienst, donaties zijn aftrekbaar.

Werkbezoek reisverslag

Werkbezoek aan Busura door docenten Elzendaalcollege Gennep weer een groot succes.

 

De vier docenten van het Elzendaalcollege Gennep zijn terug van een indrukwekkend en in meerdere opzichten goed verlopen werkbezoek aan het scholenproject in Busura. We hebben met eigen ogen kunnen aanschouwen dat met onze steun en hun inzet hier echt iets geweldigs van de grond is gekomen.

Na een warme en hartelijke ontvangst onder de mangoboom werd eerst onder begeleiding van Alhagie, het schoolhoofd, een rondleiding door de school verzorgd. In de leslokalen werden wij nogmaals onder luid gezang en geklap verwelkomd. 

Zowel de kinderen en de teachers van het schooltje, als de vier Elzendalers kijken terug op een zeer geslaagde week in The Gambia. We hebben in deze week hard gewerkt en hebben oa de klaslokaaltjes van een nieuw laagje verf voorzien. Maar naast deze ‘fysieke’ ondersteuning hebben wij deze keer vooral samen met de kinderen en de teachers allerlei activiteiten ondernomen.

Kijk niet raar op als je in Busura  de kinderen de vogeltjesdans ziet doen! Het was hartstikke leuk om dit samen met hen te doen.

Daarnaast hebben wij met de kinderen verschillende spellen gedaan ter ontwikkeling van de motoriek. In het bijzonder de uitwisseling van liedjes en spelletjes tussen de docenten uit Gennep en de teachers uit Busura was een groot succes. Het zou mooi zijn om daar samen nog eens een vervolg aan te geven.

Buiten het feit dat het voor iedereen erg gezellig en leerzaam was, was het ook duidelijk dat de mensen van Busura erg blij waren met de rijst, suiker, olie, bouillonblokken en tomatenpuree die door ons meegebracht waren. Dat zorgt er toch voor dat de kinderen weer een keer een goede maaltijd op school kunnen krijgen. Ook wij hebben daarvan mogen meegenieten, heerlijk was dat!

 

Tijdens deze week in Gambia zijn wij uitstekend begeleid door de chauffeur Bakary en de contactpersoon voor Fio kids, Alfusainey. Zij hebben ons veel van het mooie land Gambia laten zien en hun prachtige verhalen maakten veel indruk.

Kortom het was een zeer geslaagde week in een land dat zijn naam “Smiling Coast” op elk gebied waard is. We hopen de school in Busura nog lang kunnen steunen, zodat de kinderen meer kans hebben op een mooie toekomst.  

Nieuws en actie's

Opbrengst Sponsorloop Boxmeer

Leerlingen van klas 1HAc van het Elzendaalcollege Boxmeer, Hebben een geweldig resultaat geboekt met de sponsorloop in het Weijerpark te Boxmeer.

Klik voor het bericht  

Steun ons Online

Het weer

Weersverwachting
Busura
Meer weer in Busura